NOVADAN


      KLIK:      E-KNJIGA


Danska je s svojim kmetijstvom pomemben dejavnik evropske živinoreje. 5,5 milijonov prebivalcev pridela 30 milijonov prašičev, od tega jih 20 milijonov zredijo na Danskem. Pridelajo tudi 4.700 milijonov litrov mleka. Tako intenzivna kmetijska proizvodnja zahteva veliko znanja, predano delo in visoko kvalitetna in zanesljiva sredstva. Med temi so zelo pomembna čistila in sredstva za dezinfekcijo.
NOVADAN je inovativno dansko podjetje, ki proizvaja čistila, dezinfekcijska sredstva in izdelke za osebno nego, z lastnim razvojnim laboratorijem in proizvodnjo v Koldingu na Danskem.
Podjetje NOVADAN je nastalo leta 1980 znotraj lokalne mlekarske zadruge. V zadrugi zaposleni kemijski inženir je iskal rešitve za čiščenje in dezinfekcijo in začel s proizvodnjo čistil za molzno opremo. Najprej za potrebe članov zadruge in lokalnih kmetij, kasneje pa za širši trg.
Po 35 letih delovanja ima NOVADAN vodilni tržni delež na zahtevnem in občutljivem danskem trgu. Ob celotnem programu za kmetijstvo razvija in nudi izdelke za uporabo v živilski industriji, pralnicah, transportu, farmaciji, osebni higieni in tradicionalnem čiščenju.
NOVADAN proizvaja čistila, dezinfekcijska sredstva in izdelke za osebno nego v skladu s standardom ISO 9001 (kvaliteta proizvodnje) in ISO 14001 (varovanje okolja). Velik del proizvodov je označenih z Ecolabel in NOVADAN je bila prva danska družba, ki je pridobila Nordic Eco-Label.
Več informacij o proizvajalcu najdete na naslovu novadan.dk